Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι οι ουκρανικές θέσεις ακούγονται πιο ρεαλιστικές στη Ρωσία, αλλά χρειάζεται χρόνος. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι υπάρχουν ελπίδες για συμβιβασμό.
«Οι φόβοι για διακοπή του εφοδιασμού μετριάστηκαν από τις ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», δήλωσε ο Στίβεν Μπρένοκ της PVM.
«Τούτου λεχθέντος, το τέλος των εχθροπραξιών φαίνεται ακόμη πολύ μακριά», συμπλήρωσε πάντως.
Η πτώση των τιμών ακολούθησε επίσης τη δημοσίευση της μηνιαίας έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας που μείωσε τις προβλέψεις της για τη ζήτηση πετρελαίου για το 2022. Μια μέρα νωρίτερα, ο ΟΠΕΚ διατήρησε σταθερή την πρόβλεψή του.
Το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκε κάτω από τα 100 δολάρια την Τρίτη, για πρώτη φορά από τα τέλη Φεβρουαρίου. Οι συναλλαγές ήταν ασταθείς από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με τις τιμές να έφτασαν σε υψηλό 14 ετών στις 7 Μαρτίου, αλλά το μπρεντ έκτοτε έχει υποχωρήσει σχεδόν 40 δολάρια το βαρέλι.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια αργότερα την Τετάρτη και να δώσει τις οικονομικές προβλέψεις της. Οι επενδυτές αναμένουν από την Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης.
Το πετρέλαιο είχε επίσης δεχθεί πιέσεις αυτή την εβδομάδα από ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα, καθώς λαμβάνει μέτρα κατά της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού. Αυτοί οι φόβοι φάνηκε να αμβλύνονται την Τετάρτη, καθώς τα στοιχεία δείχνουν λιγότερα νέα κρούσματα. Διαβάστε περισσότερα
Εκτός από την απόφαση της Fed, στο επίκεντρο την Τετάρτη θα είναι ο τελευταίος γύρος δεδομένων αποθεμάτων στις ΗΠΑ από τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών. Οι αναλυτές αναμένουν πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 1,4 εκατομμύριο βαρέλια.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,11% στα 96,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,25% στα 99,65 δολάρια το βαρέλι.
«Χαλαρώνει» και το φυσικό αέριο
Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, υποχωρώντας 4,105% στα 110,7 ευρώ η μεγαβατώρα.
Απώλειες καταγράφει για άλλη μια μέρα και ο χρυσός, που υποχωρεί 0,15% στα 1.926,85 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι χάνει 0,29% στα 25,085 δολάρια η ουγγιά, ενώ αντίθετα ο χαλκός ανεβαίνει 2,21% στα 4,613 δολάρια η λίβρα.
Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,57% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1012 δολάριο ανά ευρώ.
Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,42% στο 1,3092 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,17% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8412 βρετανική λίρα ανά ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr