Αναλυτικότερα, την Κυριακή συμφωνήθηκε η αύξηση της προσφοράς από τον Αύγουστο για να μειωθούν οι τιμές που αυτό το μήνα έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο τους σε περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία.
Η ομάδα των μελών του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και συμμάχων όπως η Ρωσία συμφώνησαν επίσης νέα μερίδια παραγωγής από τον Μάιο του 2022.
«Οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες παραγωγής από χώρες του ΟΠΕΚ + είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο βλέπουμε το πετρέλαιο να κινείται και πάλι χαμηλότερα», δήλωσε ο αναλυτής της Julius Baer, Carsten Menke.
«Παραμένουμε βέβαιοι ότι η αγορά πετρελαίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αναβάθμισής της», σημείωσε.
Ο ΟΠΕΚ + πέρυσι μείωσε την παραγωγή κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) εν μέσω «εξάτμισης» στη ζήτηση λόγω πανδημίας, προκαλώντας την κατάρρευση των τιμών.
«Ακόμη και με υψηλότερη παραγωγή, η αγορά παραμένει σχετικά στενή», δήλωσε η ANZ Research. «Τα δεδομένα δείχνουν ενθαρρυντικά σημάδια για το πετρέλαιο, ενώ η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ έφτασε πρόσφατα σε ρεκόρ».
Έτσι λοιπόν, το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 2,57% στα 69,59 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ σημειώνει απώλειες 2,57% στα 71,70 δολάρια το βαρέλι.
Στα βασικά μέταλλα, ο χρυσός καταγράφει κάθοδο 0,61% στα 1.803,95 δολάρια ανά ουγγιά, ο άργυρος χάνει 0,40% στα 25,387 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός κινείται χαμηλότερα κατά 1,88% στα 4,241 δολάρια η λίβρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr