Είχε προηγηθεί ένα ανοδικό σερί 6 ημερών, ωστόσο μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης, αυτό το σερί ενδέχεται να διευρυνθεί. Σημειώνεται ότι οι περικοπές προσφοράς από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων υποστηρίζουν τις ενεργειακές αγορές.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα, η Σαουδική Αραβία, μειώνει την παραγωγή της για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο περισσότερο από ό,τι είχε αποφασίσει ο ΟΠΕΚ με τους συμμάχους του, με αποτέλεσμα να γίνονται πλέον προβλέψεις για έλλειμμα προσφοράς φέτος. Επιπλέον, η παραγωγή πετρελαίου από τη Λιβύη μειώθηκε στα 1,04 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 1,3 εκατ. βαρέλια στα τέλη του 2020 λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των φρουρών των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, δήλωσε λιβυκή πηγή στο Reuters.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες 0,43% στα 57,72 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ χάνει κατά 0,41% στα 60,45 δολάρια το βαρέλι.
Αντίθετα, όσον αφορά τα βασικά μέταλλα, ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,53% στα 1.843,95 δολάρια ανά ουγγιά, ο άργυρος κερδίζει κατά 0,58% στα 27,735 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός καταγράφει άνοδο 0,81% στα 3,6957 δολάρια ανά λίβρα.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ισοτιμίες, κοντά σε χαμηλό εβδομάδας κινείται το αμερικανικό δολάριο, το οποίο δέχεται πιέσεις έναντι των υπολοίπων νομισμάτων.
Ειδικότερα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,44% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία τους ανέρχεται στο 1,2102. Αντίστοιχα η βρετανική λίρας υπερισχύει κατά 0,29% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την σχετική ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3779.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr