Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες συμφώνησαν την Κυριακή σε μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έφερε την απαραίτητη ηρεμία στις τάξεις των επενδυτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs βλέπει συνέχεια στην πτώση των τιμών, παρά τη συμφωνία. Όπως εξηγεί η συνεχιζόμενη πτώση της ζήτησης σε έναν κόσμο πλήρη σε αποθέματα θα διατηρήσει τις τιμές υπό πίεση, με την επίδραση από τις μειώσεις προσφοράς να είναι περιορισμένη.
Ειδικότερα, στους δύο τύπους πετρελαίου, το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 2,68% τα 23,37 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ κινείται ανοδικά κατά 1,43% στα 31,93 δολάρια το βαρέλι.
Αντίθετα, απώλειες 0,67% καταγράφει ο χρυσός, ο οποίος διαπραγματεύεται στα 1.741 δολάρια ανά ουγγιά. Στα άλλα δύο βασικά μέταλλα, ο άργυρος χάνει κατά 3,60% στα 15,475 δολάρια ο μετρικός τόνος, ενώ από την άλλη πλευρά ο χαλκός καταγράφει άνοδο 3,39% στα 2,336 δολάρια ο μετρικός τόνος.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα εμπορεύματα, το φυσικό αέριο κερδίζει κατά 2,48% στο 1,776 δολάριο ανά φυσική ατμόσφαιρα, ενώ το αμερικανικό σιτάρι σημειώνει πτώση 0,18% στα 555 δολάρια το μπουσέλ.
Κυρίαρχος η στερλίνα στην αγορά συναλλάγματος
Κέρδη έναντι του ευρώ και του δολαρίου καταγράφει η βρετανική λίρα στην αγορά forex, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.
Πιο αναλυτικά, η ισοτιμία ευρώ – βρετανικής λίρας διαμορφώνεται στο € 0,8729 ανά στερλίνα, με το ευρώ να υποχωρεί κατά 0,58% έναντι του βρετανικού νομίσματος. Παράλληλα, η στερλίνα κερδίζει κατά 0,43% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να ανέρχεται στο £ 1,2506 ανά δολάριο. Τέλος, το ευρώ χάνει κατά 0,17% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να διαπραγματεύεται στο € 1,0916 ανά δολάριο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr