Επιπλέον, προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα υποχωρήσει με ρυθμούς ρεκόρ κατά 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καθώς ο κορονοϊός πλήττει την ανάπτυξη της οικονομίας.
Αν η πρόβλεψη επαληθευτεί και το μπρεντ όντως υποχωρήσει στα 20 δολάρια, θα πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή από τον Φεβρουάριο του 2002. Παράλληλα, το αμερικανικό αργό υποχωρεί κάτω και από τα 26 δολάρια, διαπραγματευόμενο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003.
«Μια τέτοια πτώση θα είναι ανάλογη με τις bear markets του 1999, του 2009 και του 2016» αναφέρει η Goldman σε σημείωμά της με ημερομηνία 17 Μαρτίου.
Πλεόνασμα εφοδιασμού 3,9 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα
Το πλήγμα στη ζήτηση από τον ιό μπορεί να κορυφωθεί στα τέλη Μαρτίου στα 8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία προβλέπει ένα πλεόνασμα εφοδιασμού 3,9 εκατ. βαρελιών/ημέρα για το α’ τρίμηνο και 5,7 εκατ. βαρέλια για το β’ τρίμηνο.
Από την άλλη πλευρά, η μείωση της προσφοράς και η ανάκαμψη της ζήτησης θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά πετρελαίου σε έλλειμμα 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως από το τέταρτο τρίμηνο, ανέφερε η τράπεζα, διατηρώντας αμετάβλητο το outlook των τιμών του μπρεντ για το γ’ και το δ’ τρίμηνο στα 30 και 40 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr