Ειδικότερα, τα σχέδια για «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου, όπως είχε προτείνει η Ρωσία, ναυάγησαν, καθώς η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια συμφωνία που δεν περιλαμβάνει το Κατάρ.
Σημειώνεται ότι η Τεχεράνη από τον Ιανουάριο που ήρθησαν οι κυρώσεις εναντίον της, έχει καταστήσει σαφές πως θα συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή μέχρι να την επαναφέρει τουλάχιστον στα επίπεδα των 4 εκατ. βαρελιών την ημέρα.
Οι τιμές βρέθηκαν να σημειώνουν βουτιά άνω του 4% για να περιορίσουν στη συνέχεια τις απώλειες τους αντλώντας ώθηση από την είδηση ότι η απεργία των εργαζόμενων στον πετρελαϊκό τομέα του Κουβέιτ έχει ήδη οδηγήσει τη χώρα να μειώσει κατά περίσσότερο από 50% τα επίπεδα παραγωγής.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαιου έχασε 58 cents ή 1,4% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 39,78 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας διολισθήσει έως τα 37,61 δολ. στα χαμηλά της ημέρας. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 8 Απριλίου.
Το αργό Brent Ιουνίου υποχώρησε 19 cents ή 0,4% κλείνοντας στα 42,91 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, μετά το χαμηλό των 40,10 δολ. νωρίτερα.
Ήπια κέρδη για τον χρυσό
Εν τω μεταξύ, με ήπια κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο χρυσός, στον απόηχο της αποτυχίας για συμφωνία στην Ντόχα, η οποία οδήγησε τους επενδυτές στο ασφαλές «καταφύγιο» του πολύτιμου αυτού μετάλλου.
Το συμβόλαιο του χρυσού παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 40 σεντς, ή λιγότερο από 0,1% κλείνοντας στα $1,235 ανά ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε κατά 0,6% στα 16,22 δολ. ανά ουγγιά, η πλατίνα έχασε 1,2% στα 977,60 δολ. ανά ουγγιά και το παλάδιο υποχώρησε κατά 0,26% στα 566,75 δολ. ανά ουγγιά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr