Οι δύο υπουργοί, ο Σαουδάραβας Ali al-Naimi και ο Ρώσος Alexander Novak είχαν συνομιλίες και με τους ομολόγους τους από τη Βενεζουέλα και το Κατάρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, το Κατάρ και η Βενεζουέλα συμφώνησαν να «παγώσουν» την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, μετά το πέρας της κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των αρμόδιων υπουργών των τεσσάρων χωρών. Όπως ανέφερε, η συνάντηση ήταν επιτυχής και πως η συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής θα εξαρτηθεί και από το αν θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
«Πιστεύουμε πως η κίνηση αυτή θα σταθεροποιήσει τις αγορές», σχολίασε. Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας δήλωσε από την πλευρά του ότι αύριο θα συναντηθθεί στην Τεχεράνη με τους υπουργούς Πετρελαίου του Ιράν και του Ιράκ για το θέμα.
Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν πάνω από 12% την Παρασκευή μετά από τις πληροφορίες ότι τα μέλη του OPEC μπορεί τελικά να συμφωνήσουν στην μείωση της παραγωγής.
Παρά την αισιοδοξία, οι traders παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς το κατά πόσο είναι όντως πιθανή μια συμφωνία, με δεδομένο ότι η Σαουδική Αραβία, αντιστέκεται στο ενδεχόμενο μείωσης.
Η τιμή του WTI για παράδοση Μαρτίου ενισχύεται στα 31,08 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 8 Φεβρουαρίου.
Η τιμή του Brent για παράδοση Απριλίου ενισχύεται κατά 1,77 δολάρια (+5,32%) στα 35,16 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από ενδοσυνεδριακό έως και τα 35,35 δολάρια.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά 70% από το καλοκαίρι του 2014, όταν και ξεκίνησε η κατρακύλα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr