Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού έκλεισαν στα 102,70 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 1,6%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στα 100,62 δολάρια.
Η Κίνα ανακοίνωσε ένα απρόσμενο εμπορικό έλλειμμα τον Φεβρουάριο μετά από μία επιβράδυνση των εξαγωγών.
Οι αποστολές προϊόντων αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο 2,4% τον ίδιο μήνα συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι, ενώ οι εισαγωγές από την άλλη αυξήθηκαν 19,4% με συνέπεια τη δημιουργία εμπορικού ελλείμματος 7,3 δισ. δολ.
Η είδηση έρχεται σε μία περίοδο έντονης κριτικής προς την Κίνα για την ανάπτυξή της που βασίζεται στις εξαγωγές. Η εξέλιξη αυτή, εκτιμούν οι αναλυτές, θα μειώσει την πίεση που δεχόταν η Κίνα να ανατιμήσει το νόμισμά της, πίεση κυρίως αμερικανική.
"Το εμπορικό έλλειμμα προσφέρει ανακούφιση όσον αφορά τις διεθνείς εμπορικές ανισορροπίες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης προς το γιουάν να ανατιμηθεί" δήλωσε ο Wang Jianhui της Southwest Securities. Ο Wang επίσης δήλωσε πως η Κίνα εργάζεται για την εξισορρόπηση του εμπορίου της και για την αύξηση της εγχώριας ζήτησης προκειμένου να αντισταθμίσει την επιβράδυνση των εξαγωγών (προς ΗΠΑ και ΕΕ) η οποία εκτιμά πως μπορεί να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν πως τα τελευταία αυτά αποτελέσματα στο εμπόριο ίσως υποδηλώνουν βαθύτερα προβλήματα και συγκεκριμένα την πιθανότητα η εγχώρια ζήτηση να μην αυξάνει όσο αρχικά ελπιζόταν. Είναι χαρακτηριστικό πως "τον Φεβρουάριο αναμενόταν αύξηση εισαγωγών πάνω από 30% αντί του 19% και αυτό δεν είναι καλό σημάδι" δήλωσε ο Χu Biao της China Merchants Bank. Ο Xu δήλωσε πως τα νούμερα αυτά δείχνουν πως η εγχώρια ζήτηση υποχωρεί και η οικονομική δραστηριότητα εξασθενεί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr