Επίσης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη θέση πως η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και «κινείται για να εναρμονισθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Ο κ. Μπαμπατζάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική προσέγγιση της Σλοβενίας κατά την προεδρία αυτής της περιόδου και ευχήθηκε το ίδιο και για τη Γαλλία.
Από την πλευρά του ο υπουργός εξωτερικών της Σλοβενίας κ. Ρουπέλ δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία - αργά ή γρήγορα - θα γίνει μέλος της Ε.Ε.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ρουπέλ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για το θέμα της απαγόρευσης του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ, αλλά σημείωσε ότι το 2008 ήταν παραγωγικό από άποψη μεταρρυθμίσεων και εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την τροποποίηση του άρθρου 301 του τουρκικού ποινικού κώδικα και το νέο βακούφικο νόμο.
Ο κ. Ζαν Πιέρ Ζουγιέ, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα στη γαλλική κυβέρνηση τόνισε στην ίδια συνάντηση ότι η Γαλλική προεδρία που ακολουθεί θα είναι «αντικειμενική, αμερόληπτη και ισορροπημένη».
Πριν από τη συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, και ο πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκαν με τον Επίτροπο υπεύθυνο για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr