Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Η επικεφαλής της Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) Χελένε Μπουντλίγκερ Αρτιέντα ταξίδεψε στις ΗΠΑ καθώς η Ελβετία θέλει να αποφύγει να εγκλωβιστεί στα διασταυρούμενα πυρά των δασμών και των αντιποίνων τους. Η Ελβετία είναι ευάλωτη καθώς οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη ενιαία εξαγωγική της αγορά, με προϊόντα που περιλαμβάνουν από ρολόγια έως φαρμακευτικά προϊόντα.
«Η κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ –των δύο βασικότερων εμπορικών εταίρων της Ελβετίας– δεν είναι προς το συμφέρον της Ελβετίας ως μεσαίου μεγέθους και εξαγωγικού προσανατολισμού οικονομίας», ανέφερε η SECO σε ανακοίνωση.
Η SECO προειδοποίησε ότι η Ελβετία μπορεί να πληγεί εμμέσως εάν οι δασμοί στα ευρωπαϊκά οχήματα που έχουν ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ τεθούν σε ισχύ, καθώς πολλοί προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας εδρεύουν στη χώρα.
Η SECO αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το ποιον θα συναντήσει η Μπουντλίγκερ Αρτιέντα, ή ποιο θα είναι το περιεχόμενο των συνομιλιών.