Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη (13/3) ότι υποστηρίζει κατ' αρχήν την πρόταση της Ουάσινγκτον για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών με την Ουκρανία, αλλά ότι οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι να καθοριστούν αρκετοί κρίσιμοι όροι.
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν έκτοτε σφοδρές αεροπορικές επιδρομές και η Ρωσία πλησίασε στο πεδίο της μάχης για να εκδιώξει τις ουκρανικές δυνάμεις από το πολύμηνο στήριγμά τους στη δυτική ρωσική περιοχή του Κουρσκ.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Κυριακή ότι οι μονάδες αεράμυνάς του κατέστρεψαν συνολικά 31 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το ρωσικό έδαφος. Από αυτά, τα 16 καταρρίφθηκαν πάνω από τη νοτιοδυτική περιφέρεια Βορονέζ, εννέα πάνω από το έδαφος της περιφέρειας Μπέλγκοροντ και τα υπόλοιπα πάνω από τις περιφέρειες Ροστόφ και Κουρσκ, ανέφερε το υπουργείο στο Telegram.
Σε επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην παραμεθόρια με τη Ρωσία περιοχή του Μπέλγκοροντ, τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα 7χρονο παιδί, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιοχής Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ στο Telegram. Δύο από τους ανθρώπους τραυματίστηκαν όταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε το σπίτι τους, προκαλώντας πυρκαγιά στην περιοχή Γκουμπίνσκι, ενώ το άλλο άτομο τραυματίστηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο χωριό Ντολγκόγιε, δήλωσε ο Γκλάντκοφ.
Ο Αλεξάντερ Γκούσεφ, κυβερνήτης του Βορονέζ, δήλωσε στο Telegram ότι δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές. Ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της νότιας ρωσικής περιφέρειας Ροστόφ δήλωσε ότι ούτε εκεί υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.
Στην Ουκρανία, οι αρχές ανέφεραν αρκετές επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μεταξύ άλλων στη βόρεια περιοχή του Τσερνίχοφ, όπου πυροσβέστες έδιναν μάχη με πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο που προκλήθηκε από επίθεση ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανέφερε η κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας.
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σειρά εκρήξεων στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Κίεβο, καθώς η ουκρανική πολεμική αεροπορία εξέδωσε προειδοποιήσεις για απειλή επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο και σε ορισμένες άλλες περιοχές της κεντρικής Ουκρανίας.
Μέχρι τις 05:00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή, δεν υπήρχαν επίσημες πληροφορίες για ζημιές στην περιοχή του Κιέβου.