«Υπάρχει η στρατιωτικοποίηση των νησιών, οι σχηματισμοί που δεν έχει καθοριστεί το καθεστώς τους, τα χωρικά ύδατα, ο εναέριος χώρος. Αυτά τα θέματα μπορούμε να τα προχωρήσουμε αφού κάνουμε τη σωστή περιγραφή», επεσήμανε.
Όπως είπε, «υπάρχει μια διαδικασία που ξεκίνησε και κάποια θέματα τα συζητάμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Έχουμε στόχο να μην αυξήσουμε την ένταση. Υπάρχει μεγάλη προσπάθεια και από εμάς και από την ελληνική πλευρά, για να εμποδίζουμε να αυξηθεί η ένταση. Και αυτό προσπαθούμε να τηρήσουμε. Όμως αυτό είναι ευαίσθητο ζήτημα. Διότι έχουμε τα προβλήματα στο Αιγαίο, διότι στο Αιγαίο δεν έχουμε μόνο ένα πρόβλημα, έχουμε πολλά προβλήματα αυτά πρέπει να τα συζητάμε.
Eίναι πρόβλημα η στρατιωτικοποίηση των νησιών, τα οποία πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, μέρη που δεν έχει καθοριστεί το καθεστώς τους, ο εναέριος χώρος, η ΑΟΖ. Υπάρχουν πολλά θέματα. Αυτά τα θέματα, αφού κάνουμε τη σωστή περιγραφή, μπορούμε να προχωρήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο επίλυσης. Πρέπει να δούμε πώς μπορεί να γίνει μια διαφορετική προσέγγιση, βλέποντας φυσικά και τις προηγούμενες προσπάθειες. Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα».
«Αντί να περιγράφουμε μόνο τα προβλήματα να ανέβουμε πιο πάνω, κι όπως λέει και ο πρόεδρός μας, το Αιγαίο το οποίο είναι ένα υπέροχο περιβάλλον, θέλουμε να το μετατρέψουμε σε ένα παράδεισο που να εξυπηρετεί την ευημερία, την ασφάλεια, την ειρήνη, την ευτυχία των δυο χωρών. Με πολιτικές και στρατιωτικές συμφωνίες που θα υπογράψουμε», κατέληξε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr