Όπως μεταδίδει το Bloomberg, πρόκειται για την ολοκλήρωση μίας έρευνας που ξεκίνησε το 2019, όταν η μητρική του Facebook ενημέρωσε την επιτροπή προστασίας δεδομένων ότι αποθήκευσε ορισμένους κωδικούς πρόσβασης χρηστών στα εσωτερικά της συστήματα με τη μορφή «απλού κειμένου» χωρίς κρυπτογραφική προστασία ή κρυπτογράφηση.
Η Meta διαπίστωσε το ζήτημα εν μέσω μίας αναθεώρησης ασφαλείας το 2019 και όπως αναφέρει εκπρόσωπός της «Λάβαμε αμέσως μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι κωδικοί πρόσβασης χρησιμοποιήθηκαν καταχρηστικά ή για αθέμιτη πρόσβαση. Γνωστοποιήσαμε το πρόβλημα στην Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων και συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας».
Οι εν λόγω κυρώσεις, προστίθενται στο πρόστιμο - ρεκόρ των 1,2 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποβλήθηκε στον τεχνολογικό κολοσσό πέρσι από την ίδια επιτροπή, υπό την κατηγορία ότι απέστειλε δεδομένα χρηστών στις ΗΠΑ.
Τα πρόστιμα αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της ΕΕ, να καταστείλει τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, στην οποία η ιρλανδική αρχή διαδραματίζει μεγάλο ρόλο.
Στην απόφαση της DPC περιλαμβάνονται τέσσερις διαπιστώσεις για παράβαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και μη διασφάλιση της κατάλληλης ασφάλειας των κωδικών πρόσβασης των χρηστών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr