Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Firass Abiad λέει ότι 1.835 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις, προσθέτοντας ότι το ιατρικό προσωπικό «εργάστηκε πάνω από κάθε όριο για να φροντίσει όλους τους ασθενείς».
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, λέει στους δημοσιογράφους ότι «ο τομέας της υγείας χρειάζεται υποστήριξη». Ταυτόχρονα, το Reuters επικαλούμενο πηγές, δήλωσε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι υπό πίεση καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει τραυματισμούς από τις εκρήξεις των βομβητών και συσκευών επικοινωνίας της περασμένης εβδομάδας.
«Ελπίζουμε αυτό που έρχεται να μην είναι χειρότερο. Θα παραμείνουμε στο μέτωπο επωμιζόμενοι την ευθύνη μας. Τέσσερις τραυματιοφορείς έχασαν τη ζωή τους χθες όταν ασθενοφόρα και κλινικές χτυπήθηκαν από το Ισραήλ. Σήμερα το πρωί χτύπησαν το νοσοκομείο Bint Jbail», λέει ο Abiad.
Το γραφείο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, «για περαιτέρω επαφές» μετά το κλιμακούμενο κύμα των ισραηλινών επιδρομών στον Λίβανο τη Δευτέρα.
Μετά από σχεδόν ένα χρόνο πολέμου κατά της Χαμάς στη Γάζα στα νότια σύνορά του, το Ισραήλ στρέφει την προσοχή του στα βόρεια σύνορα, όπου η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες προς το Ισραήλ για να υποστηρίξει τη Χαμάς, την οποία υποστηρίζει επίσης το Ιράν.
Οι μάχες έχουν εγείρει φόβους ότι οι ΗΠΑ, ο στενός σύμμαχος του Ισραήλ, και το Ιράν, μαζί με τη Χεζμπολάχ, τους Χούθι της Υεμένης και ένοπλες ομάδες στο Ιράκ, θα οδηγηθούν σε έναν ευρύτερο πόλεμο.
Όπως είναι απόλυτα φυσικό, οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αφού λαμβάνουν αυτοματοποιημένες κλήσεις και μηνύματα που τους προτρέπουν να εκκενώσουν. Καταγράφονται εικόνες με οικογένειες να παίρνουν τα πράγματά τους, να τα στοιβάζουν στα οχήματά τους ή πάνω τους και να προσπαθούν να σωθούν από το σκηνικό πολέμου.
Ταυτόχρονα, ο Λίβανος έχει αναστείλει τα μαθήματα σε πανεπιστήμια και σχολεία, με πολλές πανεπιστημιουπόλεις να χρησιμοποιούνται ως καταφύγια για όσους αναζητούν καταφύγιο.
Πάνω από 30 πτήσεις από και προς τη Βηρυτό ακυρώθηκαν
Ταυτόχρονα, αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις από και προς τον Λίβανο. Ειδικότερα, περισσότερες από 30 πτήσεις από και προς τη Βηρυτό ακυρώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι.
Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ακυρώθηκαν 15 εξερχόμενες πτήσεις και 29 εισερχόμενες πτήσεις από διάφορες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Qatar Airways, διάφορες αεροπορικές εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Turkish Airways.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr