Η Βρετανία υπέστη αξιοσημείωτη επιβράδυνση της ανάπτυξης στην αποδοτικότητα ανά ώρα εργασίας περίπου την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, από την οποία ουδέποτε ανέκαμψε και η οποία φαίνεται να επιδεινώθηκε μετά την πανδημία της COVID-19.
Ενώ σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι θεωρούν την υψηλότερη παραγωγικότητα απαραίτητη για την ενίσχυση του επιπέδου διαβίωσης μακροπρόθεσμα, ο αντίκτυπος της τηλεργασίας στην παραγωγικότητα είναι πολύ λιτότερο ορατός.
Σε σημερινή (23/9) ραδιοφωνική της συνέντευξη στο LBC, ενόψει της ομιλίας της στο ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, η Ριβς είπε ότι η τηλεργασία μειώνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων.
«Είμαι απολύτως υπέρ της ευελιξίας και της διασφάλισης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να ισορροπούν τη δουλειά με την οικογενειακή ζωή, αλλά νομίζω ότι οφέλη για την παραγωγικότητα είναι περισσότερο πιθανό να προκύψουν όταν υπάρχει μοίρασμα και κατάθεση ιδεών», δήλωσε.
Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Επιχειρήσεων Τζόναθαν Ρέινολντς είχε δηλώσει ότι κατά τη κρίση του δεν είναι προτεραιότητα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο και πρόσθεσε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να αξιολογούν το προσωπικό με βάση την αποτελεσματικότητά τους, παρά από τη φυσική του παρουσία στο γραφείο.
Τον Ιούλιο οι Εργατικοί είχαν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν «νέα νομοθεσία που θα καθιστά την ευέλικτη εργασία δεδομένη από την πρώτη ημέρα για όλους τους εργαζόμενους και οι εργοδότες θα καλούνται να το υιοθετήσουν στον βαθμό του εφικτού ώστε (το μέτρο) να αντανακλά τον σύγχρονο εργασιακό χώρο».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr