Σε ένα μακροσκελές μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram, χαρακτήρισε «άστοχη» τη σύλληψή του και ανέφερε ότι οι γαλλικές Αρχές θα έπρεπε να είχαν προσεγγίσει την εταιρεία αντί να τον συλλάβουν.
Ακόμα ο Ντούροφ αρνήθηκε οποιαδήποτε υπόνοια ότι η εφαρμογή είναι ένας «παράδεισος της αναρχίας», χαρακτηρίζοντας τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς ως «απολύτως αναληθείς», επιμένοντας: «Καταργούμε εκατομμύρια επιβλαβείς αναρτήσεις και κανάλια κάθε μέρα».
Επίσης σημείωσε ότι οι γαλλικές αρχές είχαν πολυάριθμους τρόπους να τον προσεγγίσουν και να ζητήσουν βοήθεια και ακόμα ανέφερε ότι η έρευνα σχετικά με την εφαρμογή αποτέλεσε έκπληξη, καθώς όπως είπε είχε βοηθήσει ο ίδιος προσωπικά για τη δημιουργία μίας τηλεφωνικής γραμμής με το Telegram για την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας στη Γαλλία.
Όπως είπε, σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές θα μπορούσαν να έχουν έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο του Telegram στην Ε.Ε. ανά πάσα στιγμή.
«Εάν μια χώρα είναι δυσαρεστημένη με μια υπηρεσία διαδικτύου, η καθιερωμένη πρακτική είναι να κινείται νομικά εναντίον της ίδιας της υπηρεσίας», έγραψε και προσέθεσε πως «η χρήση νόμων της προ smartphone εποχής για να κατηγορηθεί ένας διευθύνων σύμβουλος με εγκλήματα που διαπράττονται από τρίτους στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται είναι μια λανθασμένη προσέγγιση».
Ο Ντούροφ είχε στις «πλάτες» του διάφορες κατηγορίες που αφορούσαν την αποτυχία περιορισμού του εξτρεμιστικού και παράνομου περιεχομένου στο Telegram.
Συνελήφθη στις 24 Αυγούστου στο αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ, έξω από το Παρίσι, αφού έφτασε με ιδιωτικό τζετ και ανακρίθηκε τις επόμενες ημέρες από τους ερευνητές.
Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ και με τον όρο να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές την εβδομάδα, καθώς και να παραμένει στη Γαλλία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr