Η ανακοίνωση ανέφερε ότι τα φάρμακα θα δοθούν στους ομήρους «τις επόμενες ημέρες».
Παράλληλα, σύμφωνα με το Times of Israel, το Ισραήλ έχει κατηγορήσει τον Ερυθρό Σταυρό ως «μια απλή υπηρεσία της Uber» που αρκείται στη μεταφορά ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς στα σύνορα, ενώ απέτυχε να τους επισκεφθεί σε αιχμαλωσία ή ακόμη και να διασφαλίσει ότι τα τόσο απαραίτητα φάρμακα φτάνουν σε όσους κρατούνται, άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.
Η διεθνής ομάδα βοήθειας ανταπάντησε ότι η δημόσια πίεση στη Χαμάς για τα θέματα αυτά δεν θα λειτουργούσε και κινδυνεύει να στερήσει από την ομάδα το καθεστώς ουδετερότητας που της επιτρέπει να λειτουργεί σε ζώνες συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο.
«Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί όμηροι έχουν στερηθεί τα φάρμακα που χρειάζονται είναι θανατική καταδίκη», δήλωσε στους New York Times ο Daniel Lifshitz, του οποίου ο 83χρονος παππούς Oded Lifshitz κρατείται στη Γάζα. «Θα έπρεπε να είχαν λάβει αυτό που χρειάζονταν την πρώτη μέρα».
Περίπου 132 όμηροι πιστεύεται ότι παραμένουν στη Γάζα - όχι όλοι ζωντανοί - αφού 105 άμαχοι απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου. Τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν πριν από αυτό και ένας διασώθηκε από στρατεύματα. Τα πτώματα οκτώ ομήρων έχουν επίσης ανασυρθεί και τρεις όμηροι σκοτώθηκαν κατά λάθος από τον στρατό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr