Την πληροφορία μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KNCA, που δε διευκρινίζει ωστόσο το πώς, πότε ούτε και που θα απελαθεί ο 23χρονος στρατιώτης.
Αναφέρεται ότι ο Κινγκ ομολόγησε πως πέρασε παράνομα στη χώρα «εξαιτίας του ότι έτρεφε άσχημα συναισθήματα για την απάνθρωπη μεταχείριση και τις φυλετικές διακρίσεις εντός του αμερικανικού στρατού».
Ο νεαρός στρατιώτης, ο οποίος υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό από τον Ιανουάριο του 2021, πέρασε τα σύνορα στις 18 Ιουλίου, ενώ βρισκόταν στη Νότια Κορέα και συμμετείχε σε ξενάγηση στην αποστρατικοποιημένη ζώνη.
Πριν περάσει τα σύνορα, είχε παραμείνει σε φυλακή της Νότιας Κορέας για δύο μήνες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για επίθεση, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος στις 10 Ιουλίου.
Υποτίθεται ότι θα επέστρεφε αεροπορικώς στις ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει την πειθαρχική διαδικασία, ωστόσο κατάφερε να διαφύγει από το αεροδρόμιο και να πάρει μέρος σε περιήγηση στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, η οποία χωρίζει τη Βόρεια Κορέα από τη Νότια.
Η συγκεκριμένη ζώνη είναι από τις πιο βαριά οχυρωμένες περιοχές στον κόσμο, γεμάτη νάρκες, περιβάλλεται από ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και παρακολουθείται με κάμερες.
Μέλη της οικογένειάς του είχαν δηλώσει ότι η ψυχική του υγεία είχε επιδεινωθεί μετά την κράτησή του στη νοτιοκορεατική φυλακή.
Να σημειωθεί ότι οι δύο χώρες εξακολουθούν να βρίσκονται τεχνικά σε πόλεμο μετά τη λήξη του πολέμου της Κορέας με ανακωχή τη δεκαετία του 1950.
Για το λόγο αυτό δεκάδες χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα παραμένουν ακόμα στη Νότια Κορέα.
Τα τελευταία χρόνια, ένας αριθμός Αμερικανών πολιτών που εισήλθαν παράνομα στη Βόρεια Κορέα - εξαιρουμένων εκείνων που καταδικάστηκαν για εγκληματική δραστηριότητα - αφέθηκαν ελεύθεροι εντός έξι μηνών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr