Ο Τσερβένκοφσκι κατέστησε πάντως σαφές ότι η συζήτηση μπορεί να γίνει υπό «κάποιες βασικές αρχές», οι οποίες αφορούν τη «μη χρήση εκβιασμών, να μην θέτονται χρονοδιαγράμματα και να μην επιβάλλονται μη αποδεκτές λύσεις». Τόνισε ακόμη ότι η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών για την συνταγματική ονομασία δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την ένταξή στο ΝΑΤΟ. Σημείωσε ότι μετά την παραλαβή του πλαισίου εισηγήσεων του κ.Νίμιτς, η ΠΓΔΜ πρόκειται να γνωστοποιήσει δημοσίως ποια σημεία δεν είναι αποδεκτά από μέρους της.
Ο πρόεδρος της χώρας έκανε λόγο για σοβαρή παραβίαση Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ το 1995, με την οποία η Ελλάδα δεσμευόταν να μην παρεμποδίσει την ένταξη της ΠΓΔΜ στους διεθνείς οργανισμούς, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ ώστε η Ελλάδα να έχει λιγότερα «διπλωματικά χαρτιά».
Όσον αφορά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς και του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ για το επίμαχο θέμα, ο κ. Τσερβένκοφσκι σχολίασε απλώς ότι στην παρούσα περίοδο αναμένεται να υπάρξουν διάφορες δηλώσεις για το θέμα αυτό.
Εν τω μεταξύ, «ιδιωτικής φύσεως» χαρακτήρισε την επίσκεψη του στα κατεχόμενα της Κύπρου, ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ (την περίοδο του 1992) Νίκολα Κλιούσεφ, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο ανακήρυξης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.
Ο κ. Κλιούσεφ επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο «υπουργό Εξωτερικών» Τουργκάι Αβτζί, αρνούμενος όμως ότι συζήτησαν για πολιτικά θέματα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr