Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης του ΟΗΕ που παρακολουθεί το κόστος των εμπορευμάτων τροφίμων, υποχώρησε τον Φεβρουάριο κατά 0,6% και έτσι συμπλήρωσε 11 μήνες πτώσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, στην πτώση του Φεβρουαρίου συνέβαλε η υποχώρηση των τιμών στα έλαια και τα γαλακτοκομικά, με το συνολικό κόστος των τροφίμων να έχει μειωθεί πλέον κατά 19% από το ρεκόρ που σημείωσε πριν από ένα χρόνο, όταν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναστάτωσε τις εξαγωγές σιτηρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης του ΟΗΕ, που παρακολουθεί πέντε μεγάλες κατηγορίες τροφίμων, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2021. Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι τιμές των τροφίμων ενδεχομένως να αποκλιμακώνονται σε κάποια μέρη του κόσμου.
Ωστόσο τα στοιχεία της της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν υψηλό πληθωρισμό στον τομέα των τροφίμων σχεδόν σε όλες τις χώρες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Περίπου το 87% των χωρών υψηλών εισοδημάτων αντιμετωπίζει αυξημένες τιμές στα τρόφιμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr