Ο κ. Χριστοδουλίδης έφτιαξε ένα κυβερνητικό σχήμα που συνδυάζει έμπειρα στελέχη, αλλά και νεότερους φιλόδοξους ανθρώπους, όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης που χρίστηκε υφυπουργός Πολιτισμού.
Στα πιο κρίσιμα, όμως, πόστα επέλεξε ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία.
Για παράδειγμα, ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, έχει διατελέσει υπουργός και στο παρελθόν.
Τον Μάρτιο του 2003, διορίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Μάιο του 2004 διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών, όπου υπηρέτησε μέχρι το τέλος του 2005. Τον Σεπτέμβριο του 2005, ανέλαβε τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, όπου υπηρέτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας HellenicAlico Life Insurance. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εκλελεγμένος Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Οικονομολόγων.
Από το 2015, δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος Σύμβουλος σε χρηματοοικονομικά θέματα, θέματα διοίκησης, στρατηγικού προγραμματισμού και ανάπτυξης επιχειρήσεων.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, διετέλεσε Υπουργός Υγείας την περίοδο του κορονοϊού.
Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος επιστρέφει στα καθήκοντα του Διευθυντή Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν ο έμπιστος του Νίκου Αναστασιάδη και συνεχίζει στο πλευρό του Νίκου Χριστοδουλίδη.
Για το κρίσιμο για την Κύπρο υπουργείο Εξωτερικών επελέγη ο Κωνσταντίνος Κόμπος. Σε αντίθεση με τους παραπάνω είναι ανερχόμενος πολιτικός, καθώς έχει γεννηθεί το 1976 και δεν έχει υπάρξει ξανά μέλος της κυβέρνησης. Ωστόσο, το 2014 ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό και συμμετείχε σε όλα τα στάδια και επίπεδα της διαδικασίας στην Κύπρο, Γενεύη Ι, Crans-Montana, Γενεύη ΙΙ.
Συνεπώς, η επιλογή του σηματοδοτεί την πρόθεση του νέου προέδρου να βρεθεί επιτέλους λύση στο Κυπριακό.
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr