Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερες από 1.168 επιχειρήσεις και έδειξε σημαντικές προκλήσεις για τις βρετανικές εταιρείες που προσπαθούν να εφαρμόσουν τη Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας (TCA) που υπογράφηκε το 2020 για να επιτρέψει το εμπόριο χωρίς δασμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ το Brexit.
«Οι επιχειρήσεις αισθάνονται ότι χτυπούν τα κεφάλια τους σε έναν τοίχο από τούβλα καθώς δεν έχει γίνει τίποτα για να τους βοηθήσει, σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη συμφωνία του TCA», δήλωσε ο Shevaun Haviland, γενικός διευθυντής της BCC.
Περίπου το 56% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσαρμογής στους νέους κανόνες για την εμπορία αγαθών, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ περίπου το 44% των επιχειρήσεων ανέφεραν επίσης προκλήσεις όσον αφορά την εξασφάλιση βίζας για το προσωπικό τους.
Περίπου το 92% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Στις προτάσεις του για αύξηση των εμπορικών συναλλαγών Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ, το BCC συνέστησε τη σύναψη συμπληρωματικής συμφωνίας με την ΕΕ και η χώρα να συνάψει παράπλευρες συμφωνίες με την ΕΕ και τα κράτη μέλη για να επιτρέψει σε βρετανικές εταιρείες να ταξιδεύουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να εργάζονται στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων.
Η Βρετανία αποχώρησε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr