Εξηγώντας ποιος είναι αυτός ο όρος υποστήριξε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος πιστεύει σε μια διπλωματική λύση για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Ρωσίας, ωστόσο η Ρωσία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Ουκρανία.
Ακόμα πρόσθεσε πως είναι είναι δύσκολο να βρεθεί κοινό έδαφος με τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι δεν αναγνωρίζουν τα προσαρτημένα της Ρωσίας δηλαδή το Ντονέτσκ, το Λουγκάνσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.
Εξήγησε πως «η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν «τα νέα εδάφη» ως ρωσικά εμποδίζει την αναζήτηση οποιουδήποτε πιθανού συμβιβασμού».
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη (2/12) ότι είναι έτοιμος να μιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εάν εκείνος αναζητάει τρόπο να τερματίσει τον πόλεμο.
Όταν ο Νμίτρι Πεσκόφ κλήθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μπάιντεν, είπε:
«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν πάντα, είναι και παραμένει ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας. Ο προτιμότερος τρόπος για να επιτύχουμε τα συμφέροντά μας είναι με ειρηνικά, διπλωματικά μέσα. Ο Πούτιν ήταν, είναι και παραμένει ανοιχτός σε επαφές και διαπραγματεύσεις».
Συνεχίζοντας είπε ότι ο Πούτιν δεν μετανιώνει για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντάς την ως μια στιγμή ορόσημο, κατά την οποία η Ρωσία αντιστάθηκε στην αλαζονική δυτική ηγεμονία μετά από δεκαετίες ταπείνωσης, που ακολούθησαν τα χρόνια μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr