Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο CNBC, στη συγκεκριμένη έρευνα έλαβαν μέρος συνολικά 4.500 επενδυτές με περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Όλοι τους δήλωσαν πως έχουν αρχίσει ήδη, να σκέφτονται για τη μεταβίβαση της περιουσίας τους, χωρίς ωστόσο να έχουν… ένα συγκεκριμένο σχέδιο.
«Ακόμη και μετά τη σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας, πολλοί επενδυτές απλώς δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουν την επιτυχή μεταφορά της περιούσιας τους», διαπίστωσε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι «super rich» δεν ανησυχούν για τη διαδικασία. Μάλιστα, το 76% έχει σκεφτεί εάν θα υπάρξουν προβλήματα κατά τη μεταβίβαση των περιουσιακών τους στοιχείων, το 71% ανησυχεί για τους αυξημένους φόρους κληρονομιάς και το 70% αμφισβητήσει ότι οι μελλοντικές γενιές θα εκμεταλλευτούν τα περιουσιακά στοιχεία με σύνεση.
Εκτός από την έλλειψη σχεδίων για τη μεταβίβαση της περιουσίας, οι μισοί από τους ερωτηθέντες επενδυτές δεν είχαν συζητήσει για το πόσο πλούσιοι είναι πραγματικά, πώς επενδύονται τα περιουσιακά τους στοιχεία ή πώς θα χωριστούν.
Η έλλειψη προγραμματισμού μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα
Ο Ίκμπαλ Καν, πρόεδρος του τμήματος Global Wealth Management της UBS δήλωσε, πως «ενώ οι επενδυτές επιθυμούν σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία μεταβίβασης της κληρονομιάς να είναι ομαλή, ο ανεπαρκής σχεδιασμός μπορεί αφενός, να αποβεί δαπανηρός και αφετέρου, θα μπορούσε επίσης, να οδηγήσει σε οικογενειακές συγκρούσεις».
Αξίζει να τονισθεί, ότι σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των κληρονόμων μετάνιωσαν που δεν είχαν προηγουμένως συζητήσει για τον πλούτο με την οικογένειά τους, ενώ το ένα τρίτο από αυτούς ανέφεραν συγκρούσεις με αδέρφια ή άλλα μέλη της οικογένειας σχετικά με το πώς να μοιραστούν τα χρήματα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr