Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο ίδιος μέσω του Twitter «δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλο αυτό το επιδίωξε η βρετανική κυβέρνηση – και εάν δεν ήταν σχεδιασμένο, τότε πραγματικά δεν μπορώ να το κατανοήσω».
Ο ιδρυτής του Bridgewater, ενός από τα μεγαλύτερα αντισταθμιστικά ταμεία του πλανήτη, ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσεις πλούτο με μεγάλα ελλείμματα, επειδή μία χώρα χρειάζεται πιστωτές πρόθυμους να αναλάβουν αυτό το χρέος.
«Δεν στηρίζουν την οικονομία, η παραγωγικότητα είναι αυτή που μπορεί να στηρίξει την οικονομία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Ντάλιο ανέφερε ότι οι ρευστοποιήσεις πανικού που οδήγησαν σε πτώση τα βρετανικά κρατικά ομόλογα, τη στερλίνα και το χρηματοοικονομικό ενεργητικό οφείλονται στην αναγνώριση ότι η μεγάλη προσφορά του χρέους που θα πρέπει να πωληθεί από την κυβέρνηση είναι υπερβολικά μεγάλη για τη ζήτηση.
«Αυτό κάνει αυτομάτως τους συναλλασσομένους να θέλουν να φύγουν από το χρέος και το νόμισμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτές τις κινήσεις δεν μπορούν να το κατανοήσουν. Υποδηλώνει ανικανότητα», σημείωσε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr