Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph», αυτή η κυβερνοεπίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές στα ψηφοδέλτια, γι’ αυτό και το Συντηρητικό Κόμμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδια του να επιτρέψει στα μέλη να αλλάξουν την ψήφο τους για τον επόμενο ηγέτη αργότερα στον διαγωνισμό.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν εντοπίστηκε κάποια συγκεκριμένη απειλή από κάποιο εχθρικό κράτος και η προειδοποίηση είχε γενικότερο χαρακτήρα, σχετικά με τη διαδικασία της ψηφοφορίας και τα ευαίσθητα σημεία της.
Η GCHQ συλλέγει πληροφορίες από ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να εντοπίσει, αλλά και να αποτρέψει απειλές κατά της Βρετανίας. Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας (NCSC), το οποίο υπάγεται στην GCHQ, δήλωσε ότι δόθηκαν συμβουλές στο Συντηρητικό κόμμα.
«Η υπεράσπιση των δημοκρατικών και εκλογικών διαδικασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία προτεραιότητα για το NCSC και θα συνεργαστούμε στενά με όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα, τις τοπικές αρχές και τα μέλη του κοινοβουλίου, παρέχοντας οδηγίες για την κυβερνοασφάλεια, αλλά και σχετική υποστήριξη», δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος του ίδιου κέντρου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr