Στο σχετικό ρεπορτάζ του Le Point γίνεται λόγος για «διαβολικό ντουέτο» με κοινά συμφέροντα, και πολλά κοινά σημεία, με τους δύο ηγέτες να έχουν αναπτύξει μία σχέση «που ξαναγράφει τις γεωπολιτικές ισορροπίες».
«Οι δύο άνδρες είναι περίπου στην ίδια ηλικία, 69 για τον Πούτιν, 68 για τον Ερντογάν. Και οι δύο ηγεμονεύουν για πολλά χρόνια. Και ευελπιστούν να συνεχίσουν τη βασιλεία τους για πολλά ακόμη» τονίζεται ακόμα στο καυστικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ για τη σχέση των δύο πολιτικών ανδρών που ακολουθούν το ίδιο στυλ διακυβέρνησης με συγκέντρωση εξουσιών, κατάπνιξη της αντιπολίτευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και δικαιοσύνη που λειτουργεί με εντολές, και έχουν την ίδια αυτοκρατορική νοσταλγία αλλά και την ίδια απέχθεια για το δυτικό μοντέλο, «υπάρχουν καλοί λόγοι που βρίσκονται σε συνεννόηση».
Αναλυτές που καταθέτουν τις απόψεις τους κάνουν λόγο για μια «ανταγωνιστική συνεργασία» ή «συνεργατικό ανταγωνισμό» που αποκαλύφθηκε και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Ο Ερντογάν ναι μεν παραχώρησε όπλα στην Ουκρανία, πράγμα που μπορεί να ερμηνευτεί ως εχθρική κίνηση στη Μόσχα, αλλά αντίθετα με τους άλλους συμμάχους στους κόλπους του ΝΑΤΟ αρνείται να συμμετέχει στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για να διαφυλάξει τα συμφέροντά του. Και όταν η Σουηδία και η Φινλανδία κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους για να ενταχθούν στη Συμμαχία, η Τουρκία έβαλε εμπόδια με διάφορα προσχήματα, παίζοντας έτσι χωρίς να είναι πολύ εμφανές, το παιχνίδι του ηγέτη του Κρεμλίνου», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr