Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία μπορεί να ενισχύσει άλλα κράτη της ΕΕ, με την παρουσία της στην Ένωση, όπως έχει αποδείξει ο ουκρανικός στρατός. Υπογράμμισε επίσης ότι οι Ουκρανοί είναι μορφωμένοι, καλλιεργημένοι άνθρωποι που μιλούν πολλές γλώσσες. «Πιστεύω ότι πρόκειται για μια αρκετά σωστή κοινωνία που αξίζει σεβασμό», πρόσθεσε.
Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην αμοιβαία βούληση της Ουκρανίας, αφενός, να ενταχθεί στην ΕΕ, και της ΕΕ, αφετέρου - να καλωσορίσει την Ουκρανία στην οικογένειά της. «Η Ουκρανία δεν μπορεί να κρατείται σε απόσταση, δηλαδή να γίνεται δεκτή και να μην γίνεται δεκτή ταυτόχρονα», τόνισε.
Μάλιστα, παρομοίασε τη σχέση ΕΕ - Ουκρανίας με μια κατάσταση όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα ζουν μαζί για χρόνια, και ο ένας υπόσχεται πάντα ότι σύντομα θα παντρευτούν, αλλά ποτέ δεν προχωρά πέρα από τις υποσχέσεις. Στο τέλος, η σχέση αυτή καταλήγει με την πρόταση «να πάτε να βρείτε κάποιον άλλο».
«Δεν μπορείς να ζεις συνέχεια με τέτοια αβεβαιότητα. Είναι σαν να κάθεται όλη η οικογένεια σε ένα τραπέζι, να έχει προσκληθεί κάποιος, αλλά να μην του δίνεις καρέκλα. Μου φαίνεται πως αυτό είναι άδικο», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.
«Η Ουκρανία είναι ισότιμη με κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, σέβεται τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα επιθυμεί να τη σέβονται με τον ίδιο τρόπο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr