Δυστυχώς, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία, ωστόσο, υπάρχουν και πληροφορίες πως υπάρχουν και κάποια σημεία σύγκλισης. Για παράδειγμα, οι Financial Times μετέδωσαν πως η Ρωσία έχει αποσύρει το αίτημα της "αποναζιστικοποίησης" της Ουκρανίας, η οποία από τη μεριά της συζητά το καθεστώς ουδετερότητας. Η αποστρατιωτικοποίηση και οι χώρες που θα είναι εγγυητές ασφαλείας αποτελούν αγκάθια, καθώς φυσικά και το καθεστώς στις περιοχές του Ντονμπάς.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε πάντως στο διάσημο παλάτι της Κωσταντινούπολης, Ντολμά Μπαχτσέ, τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.
Ο Τούρκος πρόεδρος διατηρεί ανοιχτούς διαύλους και με Μόσχα και με Κίεβο. Εμφανίζεται ως συνδετικός κρίκος και αυτό φάνηκε και στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Πάντως, ο εκπρόσωπός του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε πριν λίγες ώρες ότι οι ρωσικές απαιτήσεις είναι «μαξιμαλιστικές» και «μη ρεαλιστικές».
Σε χαιρετισμό του ενώπιον των αντιπροσωπειών ο Ερντογάν είπε ότι είναι ανάγκη να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν εκεχειρία και έκανε λόγο για «ιστορική ευθύνη» της Μόσχας και του Κιέβου. Σημείωσε δε ότι και ο Πούτιν και ο Ζελένσκι είναι «πολύτιμοι φίλοι του».
Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα οι συνομιλίες να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται και στις δύο πλευρές «να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr