Για παράδειγμα, την επομένη της εισβολής της Ρωσίας, η Pravda - μια μικροζυθοποιία στην πόλη Lviv, στη δυτική Ουκρανία - άλλαξε την παραγωγή της και από παρασκευή μπύρας πέρασε στην ανάμειξη μολότοφ.
Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για βραβευμένες παρασκευές αναμειγνύει τώρα λάδι μηχανής, βενζίνη, σκόνη αλουμινίου και πολυστυρένιο διαλυμένο σε διαλύτη.
Το παρασκεύασμα, όπως λένε, καίει σαν τρελό και χρησιμοποιείται κυρίως για να καταστρέψει ρωσικά στρατιωτικά οχήματα.
Oι Ουκρανοί στήνουν επίσης οδοφράγματα και εκτοξευτές χειροβομβίδων σε διάφορα σημεία των πόλεων, καθώς γνωρίζουν καλά κάθε περιοχή και κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους Ρώσους.
Τροποποιούν δε τα δικά τους ρωσικής κατασκευής όπλα για να είναι πιο χρήσιμα ενάντια στους εισβολείς. Η Ουκρανία έχει, άλλωστε, πολλούς μηχανικούς και προγραμματιστές υπολογιστών που έχουν συνηθίσει να κάνουν πράγματα με περιορισμένους πόρους.
Η καταπιεστική γραφειοκρατία της σοβιετικής κυριαρχίας ώθησε τους ανθρώπους να βρουν λύσεις, που τώρα αποδεικνύονται πολύτιμές για τις πολεμικές επιχειρήσεις.
Ο Βλαντιμίρ Γιατσένκο, ένας Ουκρανός παραγωγός ταινιών που βρίσκεται στο Κίεβο για να πολεμήσει, το περιγράφει ως «η εθνική μας DARPA», κάνοντας μια αναφορά στη διάσημη αμερικανική Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων, υπεύθυνης για την ανάπτυξη των αναδυόμενων τεχνολογιών για χρήση από το στρατό.
Και κάπως έτσι αντέχουν απέναντι στη ρωσική υπερδύναμη, με την ελπίδα φυσικά πως σε διπλωματικό επίπεδο δεν θα αργήσει η μέρα που θα υπάρξει μία συμφωνία εκεχειρίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr