Ο δείκτης του FAO που παρακολουθεί τα σπουδαιότερα εμπορεύματα του πλανήτη κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στις 140,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα έναντι 135,4 του Ιανουαρίου.
Η άνοδος οφείλεται κυρίως στα εδώδιμα έλαια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, παρουσιάζοντας αύξηση 24,1% σε ετήσια βάση.
Ο επιμέρους δείκτης του FAO για τα εδώδιμα έλαια αυξήθηκε 8,5% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό, κυρίως μετά την άνοδο των τιμών ηλιέλαιου, σογιέλαιο και φοινικέλαιου.
Ο δείκτης για τις τιμές δημητριακών αυξήθηκε επίσης 3% στο μήνα, με τις τιμές αραβοσίου να είναι ενισχυμένες 5,1% και των σιτηρών κατά 2,1%.
Αντίστοιχα, ο δείκτης του FAO για τα γαλακτοκομικά προϊόντα αυξήθηκε 6,4% για έκτο διαδοχικό μήνα, εν μέσω της περιορισμένης προσφοράς, ενώ οι τιμές κρέατος καταγράφουν άνοδο 1,1% τον Φεβρουάριο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr