«Πρέπει να αξιολογήσουμε την οικονομία της Τουρκίας από ένα μεγαλύτερο παράθυρο αντί για την στενή προοπτική που λαμβάνει υπ’ όψιν ως βάση μόνο τη συναλλαγματική ισοτιμία. Υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, δεν υπάρχει ζήτημα με το να παραμείνει χαμηλότερο του πληθωρισμού το επιτόκιο», έγραψε στο Twitter.
Ακόμα επεσήμανε ότι η μείωση των επιτοκίων θα τονώσει την οικονομία και θα ενισχύσει την απασχόληση και τις εξαγωγές, ενώ ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Συμπλήρωσε πως τα έσοδα που βγαίνουν από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων θα κατευθυνθούν προς βασικές εισαγωγές, όπως ενέργεια και πρώτες ύλες.
«Οι επιθέσεις χειραγώγησης που εξαπολύονται στην τουρκική λίρα για την πολιτική χαμηλών επιτοκίων δεν θα βλάψουν σοβαρά την οικονομία μας. Αν και υπάρχουν αναταράξεις στην πραγματική οικονομία με την τελευταία επίθεση στη συναλλαγματική ισοτιμία, η οικονομία μας διατηρεί τη δύναμή της», υποστήριξε.
«Από το 2013, κάθε φορά που προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε δική μας πολιτική χαμηλών επιτοκίων, αντιμετωπίσαμε ισχυρή αντίδραση. Αυτή τη φορά, είμαστε αποφασισμένοι να την υλοποιήσουμε», είπε ακόμα, συμπληρώνοντας ότι κατά τον ίδιο, η πολιτική μείωσης των επιτοκίων θα βοηθήσει την Τουρκία στην μεταπανδημική περίοδο μέσω «ελκυστικών επενδυτικών ευκαιριών» όπως ο αναπτυσσόμενος τεχνολογικός κλάδος, το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, οι σύγχρονες υποδομές logistics και ο νεαρής ηλικίας πληθυσμός.
Και κατέληξε: «Θα πρότεινα σε όλα τα κόμματα να επανεκτιμήσουν το λάθος της πολιτικής “υψηλά επιτόκια, χαμηλός πληθωρισμός”που μας έχει υπαγορευθεί, ιδιαίτερα για τη χώρα μας, που έχει δομικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr