Η Ρώμη και το Παρίσι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θεωρούν ότι η Συνθήκη αυτή πρόκειται να ενισχύσει, στο σύνολό της, ολόκληρη την Ευρώπη.
«Η πρωτοβουλία μας συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης Ευρώπης, η οποία τώρα είναι ακόμη πιο αναγκαία, διότι υπάρχουν προκλήσεις που μόνον μια ολοκληρωμένη Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει, όπως φάνηκε και από την κρίση της πανδημίας», τόνισε ο Σέρτζιο Ματαρέλα.
«Η ευρωπαϊκή διάσταση αποτελεί στοιχείο κλειδί, σε μια φάση κατά την οποία καλούμεθα να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας και να πετύχουμε μια δυναμική επανεκκίνηση, για να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις προκλήσεις της οικολογικής και ψηφιακής μετάβασης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος.
Στους κύριους τομείς της ιταλογαλλικής συνεργασίας συμπεριλαμβάνεται το μεταναστευτικό, η άμυνα, κοινές δράσεις στη Μεσόγειο και στην Αφρική, η οικονομική συνεργασία, ο πολιτισμός και η βιομηχανική συνέργεια.
Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτουν ότι με τη Συνθήκη του Κυρηνάλιου, κύριος στόχος είναι να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και η δυνατότητα δράσης της σε διεθνή κλίμακα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr