Φιλανθρωπικά ιδρύματα καλωσόρισαν την έγκριση της θεραπείας από τον επιτηρητή φαρμάκων του NHS, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας.
Η θεραπεία κρατά τον ιό μακριά, με παρόμοιο τρόπο με τα συμβατικά αντιρετροϊκά φάρμακα.
Υπολογίζεται ότι 13.000 άνθρωποι στην Αγγλία θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.
Η καβοτεγκραβίρη (ονομάζεται επίσης Vocabria και παρασκευάζεται από τη ViiV Healthcare) και η ριλπιβιρίνη (ονομάζεται επίσης Rekambys και παρασκευάζεται από την Janssen) χορηγούνται ως δύο ξεχωριστές ενέσεις κάθε δύο μήνες, μετά από μια αρχική περίοδο σταδιακής εισαγωγής.
Η θεραπεία είναι κατάλληλη μόνο για όσους έχουν ήδη επιτύχει μη ανιχνεύσιμα επίπεδα ιού στο αίμα κατά τη λήψη δισκίων.
Οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να είναι πιο βολικό για πολλούς.
Η καθηγήτρια Chloe Orkin, ειδικός στο HIV στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, είπε ότι θα απαλλάξει τα άτομα με HIV από το βάρος της καθημερινής στοματικής θεραπείας και θα τους προσφέρει μόνο έξι θεραπείες ετησίως.
Ο Δρ Sanjay Bhagani, πρόεδρος του European Aids Clinical Society, δήλωσε: «Είναι πράγματι πολύ ευπρόσδεκτο.
«Το στίγμα παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα στην κοινότητα του HIV και η καθημερινή λήψη δισκίων μπορεί να είναι δύσκολη για μερικούς ανθρώπους. Αυτό προσφέρει μια ενέσιμη εναλλακτική για πολλούς ανθρώπους.
«Τα δεδομένα και οι μελέτες που στηρίζουν αυτή τη σύσταση είναι σταθερά και η εμπειρία του πραγματικού κόσμου υποδηλώνει ότι οι ασθενείς που ξεκινούν ενέσιμες θεραπείες προτιμούν να παραμείνουν σε αυτές».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr