Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα κριτήρια που οφείλει κανείς να λάβει υπόψιν προτού μετακομίσει προσωρινά ή ενδεχομένως μόνιμα σε κάποια νέα πόλη.
Σύμφωνα με την κατάταξη της QS Quacquarelli Symonds, στην οποία συνυπολογίζονται οι επιδόσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και οι ευκαιρίες που δίνονται στους νέους αποφοίτους και συγκεκριμένα στους ξένους στη σχετική αγορά εργασίας, καλύτερη πόλη για να ζήσει κανείς σαν φοιτητής είναι το Λονδίνο, το οποίο καταλαμβάνει την κορυφαία θέση για τρίτο συναπτό έτος. Αμέσως μετά ακολουθούν το Μόναχο, η Σεούλ, το Τόκιο, το Βερολίνο, η Μελβούρνη, η Ζυρίχη, το Σίδνεϋ, η Βοστώνη και το Μοντρεάλ.
Το Μόναχο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση χάρη στην ποιότητα ζωής, την φιλική και χαλαρή κουλτούρα των Βαυαρών και το χαμηλό κόστος ζωής σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Η Σεούλ στην τρίτη θέση φιλοξενεί 21 πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία καταλαμβάνουν υψηλότατες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ το Τόκιο επίσης μοιράζεται την τρίτη θέση λόγω του κοσμοπολίτικου τρόπου ζωής και των 12 κορυφαίων πανεπιστημίων του.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Βερολίνο για την ιστορία, την νυχτερινή ζωή και το πολυπολιτισμικό περιβάλλον του. Αμέσως μετά βρίσκεται η Μελβούρνη χάρη στην διαφορετικότητα των φοιτητών που συγκεντρώνει. Την έβδομη θέση καταλαμβάνει η Ζυρίχη εξαιτίας της ισορροπίας που πετυχαίνει μεταξύ αστικής ζωής και επαρχίας.
Το Σίδνεϋ κατατάσσεται στην 8η θέση χάρη στη διαφορετικότητα, στους χώρους πρασίνου, καθώς και στην ομορφιά του αστικού τοπίου, ιδίως του λιμανιού της πόλης. Στην ένατη θέση βρίσκονται μαζί η Βοστώνη και το Μοντρεάλ. Το Μοντρεάλ αποτελεί πολιτισμικό επίκεντρο και οι φοιτητές το εκθειάζουν χάρη στην ατμόσφαιρα που αποδέχεται την διαφορετικότητα. Η Βοστώνη, τέλος, βρίσκεται στη λίστα διότι φιλοξενεί το Harvard και το MIT.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr