Οι υπουργοί του Τζόνσον τον παρότρυναν να πάρει αυτήν την απόφαση με το επιχείρημα ότι είναι ασφαλές να αρχίσει η χώρα να δέχεται και πάλι ξένους τουρίστες χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Η διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος εμβολιασμού θα επικεντρωθεί στις χώρες που χορηγούν εμβόλια τα οποία έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Πριν από λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση του Λονδίνου, λόγω της ισχυρής παρουσίας της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Γαλλία, αποφάσισε να δημιουργήσει ειδικό καθεστώς για τους πολίτες που θα κατέφταναν από τη συγκεκριμένη χώρα.
Έγινε, έτσι, η χώρα εξαίρεση στον κανόνα καθώς, αν και σε «πορτοκαλί» λίστα, όσοι επέστρεφαν από τη Γαλλία, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι, θα έπρεπε να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία.
Παρόμοια πολιτική εξέταζε να επιβάλλει η κυβέρνηση Τζόνσον και στους αφιχθέντες από την Ισπανία, εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βρετανία επικρατεί, την τελευταία εβδομάδα, κλίμα αισιοδοξίας καθώς οι μολύνσεις που καταγράφονται επί επτά ημέρες είναι κάτω από 30.000.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει ειδική σημασία εάν σκεφτεί κανείς πως το τελευταίο διάστημα στη Βρετανία διαπιστώνονταν περί τα 40.000 κρούσματα ημερησίως, αριθμός που συνιστούσε ρεκόρ τετραμήνου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr