Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Βουλής, ζητωκραυγάζοντας καθώς τα στρατιωτικά οχήματα περικύκλωναν το κοινοβούλιο ενώ εκφωνούσαν τον τυνησιακό εθνικό ύμνο.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τυνησίας, Κάις Σαΐντ, είχε γνωστοποιήσει πως αναστέλλει τις εργασίες του κοινοβουλίου για έναν μήνα, αποπέμπει τον πρωθυπουργό, Χισάμ Μασίσι, αίροντας, παράλληλα, την ασυλία των βουλευτών.
Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε τα μέτρα αυτά επικαλούμενος το άρθρο 80 του Συντάγματος, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, ενώ η Τυνησία είναι αντιμέτωπη με κορύφωση της πανδημίας από κοινού με μια βαθιά πολιτική κρίση που παραλύει τη χώρα εδώ και μήνες.
Ο Ρασίντ Γανούσι, πρόεδρος της τυνησιακής Βουλής, ηγέτης του Ενάχντα, είδε «πραξικόπημα εναντίον της επανάστασης και του Συντάγματος», ενώ κάλεσε τους υποστηρικτές του ισλαμιστικού κόμματος και «τον τυνησιακό λαό» να «υπερασπιστούν την επανάσταση».
Η τυνησιακή κοινή γνώμη είναι απαυδισμένη από τις ατέλειωτες διενέξεις στο κοινοβούλιο και τη διαμάχη ανάμεσα στον πρόεδρο και τον επικεφαλής του κοινοβουλίου και του Ενάχντα, παρά τη διαρκή κλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, με το σύστημα υγείας να έχει υποστεί κορεσμό και τεράστιες ελλείψεις, ιδίως οξυγόνου.
Με σχεδόν 18.000 νεκρούς η Τυνησία καταγράφει έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας παγκοσμίως.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr