Έπειτα από έντονη συζήτηση στο κοινοβούλιο, η ψηφοφορία ήταν ισοδύναμη με 59 έως 59.
Ήταν η πρώτη μεγάλη πολιτική δοκιμασία για τον συνασπισμό του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπενέτ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο.
Ο Μπένετ έθεσε την ψηφοφορία για το νόμο περί ιθαγένειας ως ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα ιδεολογικά διαφορετική κυβέρνησή του, η οποία περιλαμβάνει αριστερά, κεντριστικά, δεξιά και αραβικά κόμματα.
Το αποτέλεσμα, όμως, δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, καθώς 59 μέλη του κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ και 59 κατά. Υπήρξαν και δύο αποχές από την United Arab List, το κόμμα που εκπροσωπεί στην κυβέρνηση την αραβική μειονότητα του Ισραήλ.
Οι δεξιοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης που είχαν προηγουμένως υποστηρίξει τη νομοθεσία, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καταψήφισαν τον νόμο καθαρά για να μη στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση.
Ο νόμος περί ιθαγένειας και εισόδου ψηφίστηκε αρχικά το 2003, τη στιγμή της δεύτερης παλαιστινιακής Ιντιφάντα, ή εξέγερσης, όταν Παλαιστίνιοι μαχητές πραγματοποιούσαν επιθέσεις στο Ισραήλ.
Οι αρχές το ανανεώνουν κάθε χρόνο από τότε, αναφέροντας λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, οι επικριτές πιστεύουν ότι οφείλεται στην επιθυμία να διατηρηθεί η εβραϊκή πλειοψηφία στο Ισραήλ.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι παντρεμένοι με Ισραηλινούς πολίτες αλλά δεν μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα υπηκοότητας μπορεί τώρα να το κάνουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr