Το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα είναι ανήσυχο σχετικά με την διαφάνεια του θέματος και με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το Bitcoin.
Το Ελ Σαλβαδόρ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Bitcoin ως ένα παράλληλο νόμισμα μαζί με το Αμερικάνικο δολάριο.
Η απόφαση της Παγκόσμιας Τράπεζας σημαίνει ότι μπορεί η χώρα να αντιμετωπίσει θέματα να πετύχει την προθεσμία της και να εξασφαλίσει ότι το Bitcoin θα έχει ενσωματωθεί σε όλη την χώρα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
“Eίμαστε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε το Ελ Σαλβαδόρ με διάφορους τρόπους συμπεριλαμβανομένων θεμάτων διαφάνειας και νομοθεσίας. Ενώ η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ μας προσέγγισε για να την βοηθήσουμε με το Bitcoin, δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε για τα περιβαλλοντικά και τα περί διαφάνειας θέματα” δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ο Υπουργός Οικονομικών του Ελ Σαλβαδόρ είπε την Τετάρτη ότι η χώρα ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα τεχνική βοήθεια με την εφαρμογή του Bitcoin ως επίσημου τρόπου πληρωμών. Διευκρίνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι εναντίον της ενσωμάτωσης του Bitcoin.
Την προηγούμενη βδομάδα, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα.
Ο Πρόεδρος Bukele είπε ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει υπηκόους του Ελ Σαλβαδόρ που ζουν στο εξωτερικό να στείλουν λεφτά στο Ελ Σαλβαδόρ.
Σύμφωνα με τον νόμο, το Bitcoin θα γίνει επίσημο νόμισμα μαζί με το Αμερικάνικο δολάριο μέσα σε 90 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εταιρείες θα πρέπει να δέχονται το Bitcoin για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, εκτός κι αν δεν έχουν την κατάλληλη τεχνολογία για να επεξεργαστούν την συναλλαγή.
Η οικονομία του Ελ Σαλβαδόρ βασίζεται αρκετά σε εμβάσματα ή χρήματα που έχουν σταλεί από το εξωτερικό, καθώς αυτά αποτελούν το 20% του ΑΕΠ. Πάνω από δύο εκατομμύρια υπήκοοι του Ελ Σαλβαδόρ ζουν στο εξωτερικό αλλά συνεχίζουν να έχουν στενές σχέσεις με το Ελ Σαλβαδόρ, στέλνοντας πίσω πάνω από $4 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr