Όπως ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, το ζήτημα δε συζητήθηκε την Τετάρτη 17/2, ωστόσο σε προηγούμενες συζητήσεις είχε σημειώσει «την πιθανότητα και την ευκαιρία που υπάρχει για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ με την παροχή εναλλακτικών συστημάτων». Παράλληλα, σημείωσε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος αναφερόμενος στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι «υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες» λέγοντας ότι «εκεί πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ είναι πλατφόρμα όπου οι σύμμαχοι μπορούν να αναφέρουν τις διαφορές και τις διαφωνίες τους. Για παράδειγμα έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τις συνέπειες της απόκτησης των S-400».
Επιπροσθέτως, ο κ. Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο και για διαφορές όσον αφορά στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Αλλά και πάλι πιστεύω ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να προσπαθήσει να βρει θετικές προσεγγίσεις» προσέθεσε.
Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στον μηχανισμό αποτροπής «για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο», αλλά και στο ότι υπήρξε βοήθεια «στο να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».
«Ναι υπάρχουν προβλήματα αλλά το ΝΑΤΟ παρέχει μία πλατφόρμα για να εξετάσει θετικές προσεγγίσεις και τρόπους για την αντιμετώπισή τους», κατέληξε ο Στόλτενμπεργκ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr