«Ούτε εγώ ούτε ο εκλεγμένος πρόεδρος προτείνουμε αυτό το πακέτο ανακούφισης, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το βάρος του χρέους της χώρας. Αλλά αυτή τη στιγμή, με τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το πιο έξυπνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δράσουμε γενναία» υπογράμμισε.
Όπως μεταδίδει το Business Insider, η κα Γέλεν προειδοποίησε ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη χωρίς την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπισή της. «Oι οικονομολόγοι δεν συμφωνούν πάντα, αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει συναίνεση: χωρίς περαιτέρω δράση, διακινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε πιο μακρά και επώδυνη ύφεση τώρα και να προκαλέσουμε βαθιές πληγές στην οικονομία μακροπρόθεσμα».
«Τους επόμενους μήνες, θα χρειαστούμε περισσότερη στήριξη για να διανέμουμε το εμβόλιο, να επαναλειτουργήσουμε τα σχολεία, να βοηθήσουμε τις πολιτείες να κρατήσουν τους πυροσβέστες κα τους δασκάλους» σημείωσε. «Θα χρειαστούμε περισσότερη χρηματοδότηση για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουν να χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και για να βοηθήσουμε οικογένειες που είναι αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της πείνας ή να μείνουν άστεγες» υπογράμμισε.
Εν τω μεταξύ, η κα. Γέλεν σημείωσε ακόμα ότι ένας διεθνής φόρος στους τεχνολογικούς κολοσσούς θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να εισπράξουν ένα δίκαιο μερίδιο, αφήνοντας ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο νέο πλαίσιο κανονισμών για την εταιρική φορολόγηση που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ.
Η κα. Γέλεν τόνισε αυτός ο φόρος «θα επέτρεπε την είσπραξη ενός δίκαιου μεριδίου από εταιρείες, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών μας και μειώνοντας τα κίνητρα για υπεράκτιες δραστηριότητες που σίγουρα δεν θέλουμε να ανταμείψουμε».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr