Το πρακτορείο αναφέρει την πληροφορία σε άρθρο του για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας - Τουρκίας, η οποία - όπως σημειώνει - ήρθε λίγες εβδομάδες μετά τη δέσμευση της Ε.Ε. να διευρύνει τον αριθμό των Τούρκων αξιωματούχων στον κατάλογο των κυρώσεων για τις δράσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υψηλόβαθμος διπλωμάτης στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η Κύπρος, η Ελλάδα και η Γαλλία παρουσίασαν από κοινού αυτή την εβδομάδα μια λίστα διαφορετικών Τούρκων αξιωματούχων που θα ήθελαν να δουν να υπόκεινται σε κυρώσεις για τις δραστηριότητες της Άγκυρας έξω από τις ακτές της Κύπρου.
Η μαύρη λίστα μέχρι τώρα περιλαμβάνει μόνο δύο άτομα και δεν έχει ουσιαστικές επιπτώσεις για την τουρκική οικονομία, αναφέρει το πρακτορείο.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις για την προσθήκη ονομάτων στους καταλόγους την επόμενη εβδομάδα, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν η τελευταία πρωτοβουλία θα έχει καλύτερη τύχη από τις προηγούμενες προσπάθειες.
Η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν επανειλημμένως ζητήσει από την Ε.Ε. την επιβολή αυστηρών οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, αναφέρει το πρακτορείο. Ωστόσο, δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να κερδίσουν την ομόφωνη στήριξη των κρατών μελών της Ε.Ε. καθώς αρκετές χώρες ανησυχούν ότι μια κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρήξη με την Άγκυρα.
Η ελληνική κυβέρνηση, στο μεταξύ, παρουσίασε στη Βουλή δύο νομοσχέδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την οργή της Άγκυρας, αναφέρει το Bloomberg. Το πρώτο είναι για την επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, κάτι που η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να κάνει και στο Αιγαίο και το δεύτερο για την απόκτηση 18 μαχητικών Rafale.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr