Ο θεματικός στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, Luke Templeman, αναφέρει στη μελέτη Konzept της επενδυτικής τράπεζας, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ότι ένας επιπρόσθετος φόρος στους εξ αποστάσεως εργαζόμενους ήταν απαραίτητος εδώ και χρόνια, αλλά "ο κορονοϊός κατέστησε την αναγκαιότητά του οφθαλμοφανή".
Σύμφωνα με τη μελέτη, χάρη στην τηλεργασία από το σπίτι πολλοί άνθρωποι εξοικονομούν μέρος των καθημερινών τους δαπανών, όπως για ταξίδια, μεσημεριανό φαγητό, ρούχα κ.ά., ενώ πιθανόν έχουν και λιγότερα έξοδα κοινωνικοποίησης. Ωστόσο, η μελέτη προσθέτει ότι η τηλεργασία σημαίνει πως οι εξ αποστάσεως εργαζόμενο "συμβάλλουν λιγότερο στο οικονομικό σύστημα, ενώ εξακολουθούν να επωφελούνται".
Στο πλαίσιο αυτό, ο Templeman προτείνει οι εργαζόμενοι που θα συνεχίσουν την τηλεργασία μετά την πανδημία να πληρώνουν ένα τέλος "προκειμένου να εξομαλυνθεί η διαδικασία μετάβασης για όσους τέθηκαν εκτός αγοράς" εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.
Εν τω μεταξύ, η πανδημία έχει δεκαπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που εργάζονται από το σπίτι στις ΗΠΑ, που πλέον αντιστοιχούν στο 56% του εργατικού δυναμικού, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αντίστοιχος αριθμός έχει επταπλασιαστεί, φτάνοντας στο 47% του εργατικού δυναμικού της χώρας.
Έρευνα της Deutsche Bank επίσης έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους διεθνώς θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα και μετά την πανδημία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr