Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμηνύει ότι η θέση της Ρωσίας, η οποία υπέγραψε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συνθήκη και σημειώνει πως το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια.
Όπως αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter, κατά τη συνάντησή τους επιβεβαίωσαν τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και συζήτησαν για τη ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ πρόκειται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 17.00 καθώς και με τον πρόεδρο του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», Αλέξη Τσίπρα, στις 18.00.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα, ποντάροντας στη Ρωσία, καθώς αυξάνεται η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.
Ενόψει της άφιξής του στην Ελλάδα ο κ. Λαβρόφ παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΜΠΕ υπογραμμίζοντας ότι όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κάνοντας ρητή αναφορά στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr