Προέτρεψε τα έθνη, να συνεχίσουν τις οικονομικές ενισχύσεις, τις φορολογικές διευκολύνσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, αλλά υποστήριξε έντονα ότι, τα έθνη δεν πρέπει να «κάνουν το ίδιο λάθος» όπως έκαναν κατά την οικονομική κρίση 2008-9, τερματίζοντας τα μέτρα τόνωσης πολύ νωρίς.
Κάλεσε, επίσης, τα πλούσια έθνη να μην ξεχάσουν τη βοήθεια στο εξωτερικό για τις φτωχότερες χώρες: «Έχουμε ρίξει τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια - 11 ή 12 τρισεκατομμύρια – για την αντιμετώπιση του COVID, και μπορείτε να φανταστείτε ότι ακόμη και ένα μικρό κλάσμα από αυτά τα ποσά θα έκανε πολλά καλά για την ανάκαμψη των οικονομιών».
Η ανάκαμψη, από τις επιπτώσεις του COVID, είπε, θα σήμαινε «οικοδόμηση καλύτερης και πιο πράσινης οικονομίας», αναδιάρθρωση τμημάτων της οικονομίας, ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης, αποκατάσταση οικοσυστημάτων και δημιουργία βιώσιμης γεωργίας. «Έχουμε τεράστια υπερεθνική ευθύνη να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τον πλανήτη μας για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», επεσήμανε.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ χαιρέτισε, τέλος, την «τεράστια πρόοδο», που συντελέσθηκε στην αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών, επισημαίνοντας ότι περίπου 84 εκατομμύρια υπεράκτιοι λογαριασμοί, αξίας περίπου 10 τρισεκατομμυρίων ευρώ, είχαν γίνει διαφανείς με μεταφορές στις εθνικές φορολογικές αρχές των ονομάτων και των λεπτομερειών των πολιτών τους».
Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr