Ανεξαρτήτως της «τύχης» που θα έχει η εν λόγω «ρηξικέλευθη» πρόταση Ψηφίσματος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιχειρηματολογία των τεσσάρων ευρωβουλευτών, στο να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Κατά πώς λένε, λαμβάνουν υπόψη ότι:
- Η ΕΕ απείλησε να στερήσει από τα κράτη της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου το καθεστώς τους, ως υποψηφίων χωρών, επειδή σκοπεύουν να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
-Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε, μαζί με αυτά τα κράτη, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
- Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει επίσης μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας ενώ υποστήριξε τη δημιουργία διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
-Δεν είναι ασυνήθιστο να προτείνουμε έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης - συμπεριλαμβανομένου του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, αν και έσυρε τη χώρα σε πολλούς πολέμους.
Μ’ αυτήν, την εμφανώς φιλο-Ισραηλινή, επιχειρηματολογία, οι προαναφερθέντες τέσσερις ευρωβουλευτές, προτείνουν να δοθεί το φετινό Βραβείο του Νόμπελ Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ.
Νικος Ρούσσης – Στρασβούργο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr