Σε συνέντευξή του στον Economist, τόνισε ότι οι περισσότεροι θάνατοι δεν θα οφείλονται στην ίδια την νόσο του κορονοϊού, αλλά από την πίεση που δέχονται τα συστήματα υγείας και οι οικονομίες των χωρών.
Παράλληλα, καυτηρίασε την πολιτικοποίηση της αντίδρασης των ΗΠΑ απέναντι στον ιό, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας - κάποιες από τις οποίες τον εμπλέκουν - παράγοντες που έχουν καθυστερήσει τις προσπάθειες για περιορισμό της πανδημίας.
Ωστόσο, ο Μπιλ Γκέιτς προέβλεψε ότι θα υπάρξει τέλος στην πανδημία σχετικά σύντομα, εκτιμώντας ότι ως τα τέλη του 2021 ένα σχετικά αποδοτικό εμβόλιο θα βρίσκεται σε μαζική παραγωγή, παρέχοντας ανοσία σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.
Το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχει ήδη δεσμεύσει πάνω από 350 εκατ. δολάρια στην μάχη κατά της πανδημίας. Όμως ο ίδιος σημειώνει ότι χρειάζονται περισσότερα. "Όλοι πρέπει να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια για να δημιουργήσουμε το εμβόλιο, ώστε να γλυτώσουμε από τα τρισ. δολαρίων στα οποία εκτιμάται η οικονομική ζημιά της πανδημίας", υπογράμμισε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr