Σύμφωνα με το Reuters, οι αξιωματούχοι του Π.Ο.Υ. αυτόν τον μήνα ανακοίνωσαν πως έχει αυξηθεί παγκοσμίως η αναλογία των νεότερων ανθρώπων μεταξύ αυτών που έχουν μολυνθεί, θέτοντας σε κίνδυνο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού παγκοσμίως, όπως οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με αδύναμες υπηρεσίες υγείας.
«Η επιδημία αλλάζει», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την περιοχή Δυτικού Ειρηνικού Takeshi Kasai. «Η εξάπλωση οφείλεται όλο και περισσότερο σε 20ρηδες, 30ρηδες και 40ρηδες. Πολλοί δεν γνωρίζουν πως έχουν μολυνθεί». «Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης στους πιο ευάλωτους», πρόσθεσε.
Η εκτίναξη των νέων περιστατικών ανάγκασε ορισμένες χώρες να επαναφέρουν τους περιορισμούς, καθώς οι επιχειρήσεις κάνουν αγώνα για να βρουν ένα εμβόλιο κατά του ιού που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις οικονομίες, έχει σκοτώσει περισσότερους από 770.000 ανθρώπους και έχει μολύνει σχεδόν 22 εκατ. ανθρώπους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.
«Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι απλώς μια έξαρση, πιστεύουμε πως είναι ένα σήμα ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση της πανδημίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», τόνισε ο Kasai.
Όπως σημείωσε, οι χώρες μπορούν καλύτερα να μειώσουν τις διαταράξεις στις ζωές και οικονομίες αν συνδυάσουν τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντίδραση προκειμένου να διαχειριστούν τις μολύνσεις.
Πάντως, αν και έχουν παρατηρηθεί μεταλλάξεις, ο Π.Ο.Υ. εξακολουθεί να βλέπει τον ιό ως «σχετικά σταθερό».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr