Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης του κορονοϊού στην Αμερική καταγράφηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου, μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, πρώτα στον Καναδά, κατόπιν στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.
Αρχικά, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς κατέγραφαν πολύ πιο ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων μόλυνσης. Όμως η Λατινική Αμερική δυσκολεύθηκε πολύ να ελέγξει την κατάσταση όταν η πανδημία ξέφυγε από πιο πλούσιες συνοικίες των πόλεών της, όπου εντοπίζονταν τα πρώτα κρούσματα στην αρχή, μεταξύ ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Ο προβληματικός συνδυασμός της μεγάλης φτώχειας, της δουλειάς στην παραοικονομία και των αδυναμιών των συστημάτων υγείας, ειδικά στις πιο απομονωμένες περιοχές, συνέβαλε στην κρίση.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο εξαιτίας της (135.489, κατά την καταμέτρηση του Ρόιτερς ως τις 05:00 ώρα Ελλάδας), ακολουθούμενη από τη Βραζιλία (72.833). Το Μεξικό και το Περού συγκαταλέγονται στη δεκάδα των κρατών που θρηνούν τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ Χιλή, Κολομβία και Ισημερινός καταγράφουν πάνω από 5.000 θανάτους.
Πλέον η περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής βρίσκεται στη δεύτερη θέση ως προς τον αριθμό θυμάτων, πίσω μόνο από την Ευρώπη.
Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε διεθνές επίπεδο ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια χθες Δευτέρα, με την πανδημία να εξαπλώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό στη Λατινική Αμερική, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 κοντεύουν τους 570.000.
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ανακοινώθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου. Πέρασαν τρεις μήνες προτού τα κρούσματα φθάσουν το ένα εκατομμύριο παγκοσμίως. Πέρασαν μόλις πέντε ημέρες προτού αυξηθούν από τα 12 εκατομμύρια (8η Ιουλίου) στα 13 εκατομμύρια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr