«Καθώς οι νέες μολύνσεις με το COVID-19 αυξάνονται μαζικά παγκοσμίως και η κρίση αρχίζει να επηρεάζει όλες τις τάξεις της κοινωνίας μας, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ναρκωτικά, είναι συνήθως οι πιο ευάλωτοι, στιγματισμένοι και υποσυντηρημένοι που υποφέρουν περισσότερο», συμπλήρωσε.
Κατέληξε δε, υπογραμμίζοντας ότι, «οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, πρέπει να υποστηρίξουν υπηρεσίες διάσωσης για χρήστες ναρκωτικών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην κρίση με ευέλικτο τρόπο».
Σε μια περίοδο κρίσης, περισσότερο από ποτέ, τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των πολιτικών μας για τα ναρκωτικά», εξήγησε.
Σημειώνεται ότι, τα τελευταία 40 χρόνια, η Ομάδα Πομπιντού υπήρξε η φωνή του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα ναρκωτικών. Σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, παρέμεινε σταθερή στην προώθηση μιας ισορροπημένης προσέγγισης μεταξύ της ανάγκης αντιμετώπισης της τοξικομανίας και της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών και της ευθύνης των κρατών να προστατεύουν την υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν στην επικράτειά τους. Με τις πρόσφατες προσχωρήσεις της Αρμενίας και της Γεωργίας, η Ομάδα Πομπιντού έχει τώρα 41 κράτη μέλη.
Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr